Κάλεσμα της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης για συμμετοχή σε αντιφασιστική και αντιρατσιστική διαδήλωση

Στουτγάρδη (ΓΕΡΜΑΝΙΑ): Με κεντρικό σύνθημα «Ούτε στη Στουτγάρδη, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά», η Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης θα συμμετέχει στη αντιφασιστική και αντιρατσιστική διαδήλωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα και μεταναστευτικοί μαζικοί φορείς της Γερμανίας το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 14:30 στη Marktplatz της Στουτγάρδης και παράλληλα με ανακοίνωσή της, καλεί όλα τα μέλη της και τους Έλληνες μετανάστες της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στη διαδήλωση.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, αναφέρονται τα εξής:

«Το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης καλεί όλα τα μέλη της και τους Έλληνες μετανάστες της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στη αντιφασιστική και αντιρατσιστική διαδήλωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα και μεταναστευτικοί μαζικοί φορείς το Σάββατο 24 Φλεβάρη 2024 στις 14:30.  Χώρος συγκέντρωσης Marktplatz στη Στουτγάρδη.

Η οικονομική ύφεση στην οικονομία της Γερμανίας, ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση, οι συνέπειες των πολέμων στους οποίους εμπλέκεται η Γερμανία, η πολιτική των περικοπών σε επιδόματα, η απότομη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, είναι το έδαφος που συντελείται η αύξηση του AfD και άλλων ακροδεξιών, φασιστικών μορφωμάτων. Για όλα τα παραπάνω δε φταίνε οι μετανάστες, οι εργαζόμενοι. Φταίνε αυτοί που επιδιώκουν να έχουν μεγαλύτερα κέρδη από την εκμετάλλευση ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Φταίει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το σύστημα που γεννά τον φασισμό, τον ρατσισμό, την προσφυγιά. 

Οι πόλεμοι που στηρίζει με κάθε τρόπο η γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι αυτοί που δημιουργούν εκατομμύρια προσφύγων και δίνουν τροφή στους φασίστες για να ρίχνουν το δηλητήριο τους. Κανένας δεν αφήνει τον τόπο του αν δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ή δεν μπορεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς. Εμείς οι μετανάστες ξέρουμε από πρώτο χέρι!

Οι φασίστες ήταν πάντα και είναι και σήμερα το μακρύ χέρι των αφεντικών, του κεφαλαίου, για να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα, και αξιοποιούνται από το σύστημα, ως μαντρόσκυλα του, για να αντιμετωπίσουν το εργατικό κίνημα, τις απεργίες και τους αγώνες του, τα μεγάλα λαϊκά ξεσπάσματα. 

Αν κάτι επιβεβαιώνεται λοιπόν, είναι ότι ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, για αύξηση μισθών και καλύτερων συνθηκών εργασίας, ενάντια σε κάθε πόλεμο για το ξαναμοίρασα των αγορών και πρώτων υλών, είναι παράλληλα και αγώνας ενάντια σε τέτοιες δυνάμεις που ούτε θέλει ούτε μπορεί να τις αντιμετωπίσει το ίδιο το σύστημα, αντίθετα πολύπλευρα τις ενισχύει γιατί το εξυπηρετούν. 

Είναι υπόθεση του ίδιου του εργατικού - λαϊκού κινήματος η απομόνωσή τους στους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, με τον αγώνα και τη διεκδίκηση, την οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βοστώνη: Η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επιστολική ψήφο

Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Παρέλαση των Ελληνοαμερικανών και παράλληλες εκδηλώσεις

Μπανγκόκ: Δύο Καστοριανοί νοστιμεύουν τους Ταϊλανδούς με το ελληνικό εστιατόριό τους