Επέτειος των 220 ετών της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης παρουσία του Υφ. Εξωτερικών Γ. Κώτσηρα

ΒΙΕΝΝΗ: Την προτεραιότητα που δίνει η ελληνική Κυβέρνηση στην αναβάθμιση της σχέσης του μητροπολιτικού κέντρου με τον Απόδημο Ελληνισμό και στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας, τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ολοκληρώνοντας τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, την επίσκεψή του στη Βιέννη.

Ειδικότερα, ο κ. Κώτσηρας συμμετείχε, απευθύνοντας χαιρετισμό, σε εκδήλωση για την επέτειο των 220 ετών της Ελληνικής Εθνικής Σχολής Βιέννης, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. «Σε αυτόν τον ιερό χώρο λαμβάνει χώρα η σύζευξη δύο πολύ σημαντικών αξόνων για τον Ελληνισμό, της ελληνικής γλώσσας και της Ορθοδοξίας», τόνισε ο Υφυπουργός στην ομιλία του, εκφράζοντας τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς το έργο της Σχολής. Άλλωστε, η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και των δεσμών με τους εκκλησιαστικούς θεσμούς της Ορθοδοξίας αποτελούν βασικούς άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, σημείωσε ο κ. Κώτσηρας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε δράσεις που προωθούν την ελληνομάθεια, όπως η επέκταση της διαδικτυακής πλατφόρμας staellinika.com και στα γερμανικά.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας, Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιο, τον οποίο συνεχάρη για το σπουδαίο πνευματικό και διοικητικό του έργο, που εγγυάται τη συνέχιση της μακραίωνης λειτουργίας της Σχολής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Βιέννη, ο κ. Κώτσηρας συναντήθηκε στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία με εκπροσώπους ομογενειακών συλλόγων και Έλληνες που διαμένουν στην Αυστρία, τους οποίους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη στήριξη των Αποδήμων.

Ο Υφυπουργός κάλεσε τους Έλληνες της Αυστρίας να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της επιστολικής ψήφου ενόψει των ευρωεκλογών και να συμμετάσχουν στη διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, υποβάλλοντας σχόλια και προτάσεις μέσω της ιστοσελίδας mfa.gr. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας, του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών και Επιστημόνων Βιέννης, του Συλλόγου «Ήφαιστος», της AHEPA, του Λυκείου Ελληνίδων, της Αυστροελληνικής Εταιρίας, του Μακεδονικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ποντίων «Ο Ξενιτέας» και του Ελληνικού Συλλόγου Γκρατς και Στυρίας.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βοστώνη: Η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επιστολική ψήφο

Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Παρέλαση των Ελληνοαμερικανών και παράλληλες εκδηλώσεις

Μπανγκόκ: Δύο Καστοριανοί νοστιμεύουν τους Ταϊλανδούς με το ελληνικό εστιατόριό τους