Καλιφόρνια: 47ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών από τη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο


Anaheim, Καλιφόρνια (ΗΠΑ): Η ελληνική ψυχή συνεχίζει να εκπέμπει φως με τη ζωντάνια της και στη δυτική ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και το σημαντικό είναι ότι αυτό συμβαίνει τόσο από τους παλαιότερους σε ηλικία ομογενείς όσο και από νέους και νέες τρίτης γενιάς. 

Τρανή απόδειξη, το δυναμικό παρών που έδωσαν σχεδόν 4.000 ομογενείς από την Καλιφόρνια και άλλες περιοχές της  δυτικής ακτής των ΗΠΑ στο 47ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών (Dance 2 Life) που διοργανώθηκε στο Άναχαιμ από τη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο, ενώ ξεχώρισε η παρουσία εκατοντάδων νέων ελληνοαμερικανών της τρίτης γενιάς που επιμένουν να διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της ελληνικής καταγωγής τους

Στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον ιστορικό θεσμό της εκεί ελληνικής κοινότητας, παραβρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος καθώς και ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεράσιμος, ο οποίος είναι ο πνευματικός ηγέτης του ελληνισμού της Μητροπόλεως του και παρέχει με αγάπη την ευλογία του σε όλες τις εκδηλώσεις της Ομογένειας και της ελληνικής Διασποράς.

Θερμά συγχαρητήρια.

 

Φωτογραφίες: Αρχιεπισκοπή Αμερικής / Δημήτρης Πανάγος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βοστώνη: Η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επιστολική ψήφο

Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Παρέλαση των Ελληνοαμερικανών και παράλληλες εκδηλώσεις

Μπανγκόκ: Δύο Καστοριανοί νοστιμεύουν τους Ταϊλανδούς με το ελληνικό εστιατόριό τους