Νέα Υόρκη: Εντυπωσιακή εκδήλωση στο Προξενείο για την Ημέρα της Γυναίκας

Νέα Υόρκη (ΗΠΑ):  Πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα του Γενικού  Προξενείου  της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με μια συζήτηση αποκλειστικά για γυναίκες, στην οποία συμμετείχαν ως ομιλήτριες πέντε διακεκριμένες ομογενείς στον τομέα τους.

Ειδικότερα, στην συζήτηση οι ομογενείς Amanda Loulaki, Nicola Kotsoni, Macrene Alexiades, Eleni Gianopulos και Aspasia (Sissy) Nikolaou παρουσίασαν τις  εμπνευσμένες προσωπικές τους ιστορίες, τα   ατομικά τους επιτεύγματα και  προοπτικές στους τομείς τους, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στους εργασιακούς ρόλους τους σε ανδροκρατούμενους κλάδους. Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του «Bloomberg»,Misyrlena Egkolfopoulou.

Από την ομιλία του Γενικού Προξένου, Πρέσβη Ντίνου Κωνσταντίνου.
Φωτο: Γραφείο Δημόσια Διπλωματίας της Ελληνικής Πρεσβείας
Καλοσωρίζοντας το κατά συντριπτική πλειοψηφία γυναικείο κοινό, ο  Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Πρέσβης Ντίνος Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, όπως συστημικά εμπόδια, φαλκίδευση των δικαιωμάτων τους λόγω του φύλου τους, ακόμη και έμφυλη βία σε όλο τον κόσμο. 
Ωστόσο παρά τις αντιξοότητες, οι γυναίκες αντιστέκονται, επιμένουν, ηγούνται κινημάτων, ξεπερνούν εμπόδια εμπνέοντας την αλλαγή και οδηγούν την ανθρωπότητα σε ένα μέλλον, όπου η ισότητα δεν θα είναι μόνο μια φιλοδοξία αλλά απτή πραγματικότητα. 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιών του  ΟΗΕ, θα χρειαστούν ακόμη 40 χρόνια έως ότου οι γυναίκες να εκπροσωπούνται ισότιμα με τους άνδρες  στα Εθνικά Κοινοβούλια, τόνισε επίσης ο κ. Κωνσταντίνου.  

Αναφερόμενος στον Πλάτωνα που ήταν ο πρώτος που υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των γυναικών, προτείνοντας να μοιράζονται με τους άνδρες όλες τις εξουσίες και να αναλαμβάνουν όλες τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών υποχρεώσεων, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι άνδρες πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στους αγώνες των γυναικών στην δύσκολη πορεία για την ισότητα των φύλων.

Οι Ελληνοαμερικανίδες ομιλήτριες.
Φωτο: Γραφείο Δημόσια Διπλωματίας της Ελληνικής Πρεσβείας
Στην συνέχεια, έπειτα από τις παρουσιάσεις των ομιλητριών για τις εμπειρίες της καθεμίας στον τομέα που έχει διακριθεί, ακολούθησε, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Misyrlena Egkolfopoulou, ευρεία συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο και όχι μόνον, με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή του κοινού.

Η εκδήλωση είχε άρτια οργάνωση, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, σχολιάστηκε ευμενώς η καινοτομία της ενώ οι εντυπώσεις που αποκόμισε το πολυπληθές ακροατήριό της ήταν άριστες και ιδιαίτερα εποικοδομητικές. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βοστώνη: Η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επιστολική ψήφο

Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Παρέλαση των Ελληνοαμερικανών και παράλληλες εκδηλώσεις

Μπανγκόκ: Δύο Καστοριανοί νοστιμεύουν τους Ταϊλανδούς με το ελληνικό εστιατόριό τους