Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας

Στουτγάρδη (ΓΕΡΜΑΝΙΑ): Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης, με αφορμή των εορτασμό της 8ης Μάρτη Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με τη συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εναρκτήριο χαιρετισμό και στην συνέχεια υπήρξε ομιλία από μέλος του Δ.Σ., Αλεξάνδρα Μαλισιώβα, στην οποία έγινε μια ιστορική αναδρομή στον θεσμό και την καθιέρωση της 8ης Μάρτη. Μεταξύ άλλων τονίστηκε πως:  «οι μεγάλοι γυναικείοι εργατικοί αγώνες των προηγούμενων αιώνων φωτίζουν και σήμερα το δρόμο της διεκδίκησης και της συλλογικής δράσης».


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας-ντοκιμαντέρ «Η μητέρα του σταθμού» της σκηνοθέτιδας Κωστούλας Τωμαδάκη μετά από ανάγνωση χαιρετισμού της ιδίας προς τους παρευρισκόμενους και το Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης προσφέρθηκαν άνθη στις παρευρισκόμενες με ένα μικρό αναμνηστικό για δύο μεγάλες μορφές του γυναικείου κινήματος, Κλάρα Τσέτκιν και Λίλο Χέρμαν.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε κατάθεση λουλουδιών σε μνημείο προς τιμήν της Κλάρα Τσέτκιν, πρωτεργάτριας της καθιέρωσης της 8ης Μάρτη ως επίσημης γιορτής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδηςευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους της κοινότητας που παρευρέθηκαν και ιδιαίτερα εκείνους που βοήθησαν στην προετοιμασία της εκδήλωσης αυτής.

 

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βοστώνη: Η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επιστολική ψήφο

Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Παρέλαση των Ελληνοαμερικανών και παράλληλες εκδηλώσεις

Μπανγκόκ: Δύο Καστοριανοί νοστιμεύουν τους Ταϊλανδούς με το ελληνικό εστιατόριό τους