Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Παρέλαση των Ελληνοαμερικανών και παράλληλες εκδηλώσεις

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Στο απόγειό τους βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη ελληνική παρέλαση της Νέας Υόρκης η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στην 5η λεωφόρο. Στο ίδιο πλαίσιο ξεκινούν και οι παράλληλές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την αρτιότερη προετοιμασία για το μεγάλο ετήσιο γεγονός της ελληνοαμερικανικής Ομογένειας και τη συγκέντρωση των αντίστοιχων οικονομικών πόρων που απαιτούνται για τη διοργάνωσή της.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗ
ΚΑΙ ΠΑΝΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ

Με την παρουσίαση του βιβλίου του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis), την Πέμπτη 14/03/2024, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, ξεκινά ο βασικός κύκλος παράλληλων εκδηλώσεων ενόψει της παρέλασης της 14ης Απριλίου. Όπως αναφέρει το σχετικό πρόγραμμα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα, δηλαδή μια ώρα πριν από την έναρξη της πανομογενειακής συγκέντρωσης σχετικά με τα οργανωτικά θέματα της παρέλασης, η οποία είναι  προγραμματισμένη για τις 7:30 το απόγευμα.

Το βιβλίο του κ. Κατσιματίδη, με τίτλο «Πόσο μακριά θέλεις να πας; Μαθήματα από έναν δισεκατομμυριούχο κοινής λογικής» («How Far Do You Want To Go? Lessons from a Common-Sense Billionaire» by John Catsimatidis) αποτελεί, επί της ουσίας, μια εξιστόρηση της πορείας του ίδιου του Κατσιματίδη, ο οποίος, προερχόμενος από μια σκληρά εργαζόμενη οικογένεια Ελλήνων μεταναστών, κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφογραμμή της αμερικανικής επιχειρηματικής ελίτ.  Μάλιστα, αμέσως μετά την παρουσίαση, ο κ. Κατσιματίδης θα υπογράψει 50 βιβλία τα οποία έχει αγοράσει για τις ανάγκες της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ

Υπενθυμίζεται πως ο Τζον Κατσιματίδης είναι, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού WABC, ένας από τους μεγάλους δωρητές (Grand Benefactors) για τη διοργάνωση της φετινής παρέλασης, οι οποίοι θα καταβάλουν το ποσό των 20.000 δολαρίων για ένα πακέτο που περιλαμβάνει τη Δεξίωση στο Χίλτον, περίοπτες σελίδες στο φετινό λεύκωμα και άλλες δωρεές σχετικά με την παρέλαση. Οι υπόλοιποι είναι η AHEPA, ο όμιλος Λίμπρα (Libra Group) του Γεωργίου Λογοθέτη, η ΠΣΕΚΑ και ένας ακόμη, με στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 100.000 δολαρίων. Σημειώνεται πως οι ευεργέτες αυτοί θα είναι παράλληλα και επίτιμοι τελετάρχες της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΠΛΟΥΜΠΗΣ-ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

Την επόμενη Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, στο ίδιο πλαίσιο εκδήλωσης, την αντίστοιχη του κ. Κατσιματίδη, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλούμπη, με τίτλο «Της Ντροπής», που αναφέρεται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρου. Το βιβλίο περιλαμβάνει 73 μικρές ιστορίες που όλες αναφέρονται στην Αμμόχωστο· την πόλη που βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο της Κύπρου, καταλυμένη από την τούρκικη στρατιωτική εισβολή του 1974, βιασμένη λεηλατημένη, αλυσοδεμένη.

Η Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη γεννήθηκε το 1958 στην Αμμόχωστο της Κύπρου. Μετά την τούρκικη εισβολή το 1974 και την κατάληψη της πόλης της, έζησε στην Αθήνα και στην Πράγα της Τσεχίας. Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και Στατιστική στο Seattle των ΗΠΑ. Από το 2001, εργάζεται στην Πράγα μαζί με τον σύζυγό της στην προσωπική τους κατασκευαστική εταιρεία. Έχει γράψει οχτώ μυθιστορήματα και δύο συλλογές διηγημάτων. Το πρώτο της μυθιστόρημα βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας της Κύπρου, δύο άλλα τιμήθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ενώ τα υπόλοιπα περιλήφθηκαν στη βραχεία λίστα για Κρατικό Βραβείο της Κύπρου. Έργα της μεταφράστηκαν στα τσέχικα, ρουμάνικα και τούρκικα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Επιπλέον, η Επιτροπή Παρέλασης καλεί το κοινό να παραβρεθεί στην επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην Πλατεία Αθηνών (Athens Square Park) της Νέας Υόρκης, με έπαρση σημαίας και χορευτικά σχήματα.  Στις 3:30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική εκδήλωση στο Σταθάκειο (Αστόρια), όπου οι ακαδημαϊκοί Νικόλαος Αλεξίου και Ευάγγελος Αθανασόπουλος θα αναπτύξουν το θέμα του Λόρδου Βύρωνα αλλά και των φιλελλήνων από την Ευρώπη και την Αμερική.


Παράλληλα, εντείνονται οι προετοιμασίες για την εκδήλωση στο Μπόουλινγκ Γκριν, η οποία φέτος θα ξεκινήσει στη 1 μετά το μεσημέρι ακριβώς. Άλλωστε, από πέρυσι το τελετουργικό αυτό έχει αναβαθμιστεί, καθότι προηγείται Δοξολογία στον Άγιο Νικόλαο στο «Σημείου Μηδέν» και, στη συνέχεια, παρέλαση των Ευζώνων μέχρι το Πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Παρέλασης της Νέας Υόρκης κάνει «αγώνα δρόμου», προκειμένου να αντληθούν οι απαραίτητες δωρεές από τους βασικούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, που είναι η δεξίωση στο «Χίλτον», το λεύκωμα, το λαχείο και οι αιτήσεις συμμετοχών.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, στο «Χίλτον» έχουν καταβάλλει το αντίτιμο των 6.000 δολαρίων 15 οργανισμοί, με τον στόχο να παραμένει η υπέρβαση των 40 τραπεζιών.

Όσον αφορά στο Λεύκωμα, έχουν καταβληθεί 7.900 δολάρια ενώ εκκρεμούν περίπου 32.000 από σχετικές δεσμεύσεις.

Τέλος, απευθύνεται κάλεσμα για τις συμμετοχές, με 40 συλλόγους και σωματεία να έχουν μέχρι στιγμής ανταποκριθεί.

 

Πηγή: www.ekirikas.com/

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βοστώνη: Η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επιστολική ψήφο

Μπανγκόκ: Δύο Καστοριανοί νοστιμεύουν τους Ταϊλανδούς με το ελληνικό εστιατόριό τους