Αμβούργο: Εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο

Αμβούργο (ΓΕΡΜΑΝΙΑ): Με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Prof. Dr. Ulrich Moennig διοργανώθηκε ανοικτή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 με τίτλο «Die griechische Sprache im Jahr 2024».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, που εορτάζεται  την ημέρα αυτή. Ο διοργανωτής και συντονιστής της εκδήλωσης του Prof. Dr. Ulrich Moennig έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό και κάλεσε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Ιωάννη Βικελίδη.

Ο Γενικός Πρόξενος του Αμβούργου μετά τον σύντομο χαιρετισμό του ανάγνωσε το μήνυμα της ημέρας για την ελληνική γλώσσα του Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κώτσηρα. Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήτανε ο Prof. Dr. Christian Brockmann αναπτύσσοντας  θέμα: «Διδασκαλία και έρευνα για τα Αρχαία Ελληνικά στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου».

Ο Dr. Αθανάσιος Αναστασιάδης  μίλησε για τα «Νέα Ελληνικά: Από την πρακτική της γλωσσικής διδασκαλίας», ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμβούργου και Περιχώρων κ. Χρήστος Πεχλιβανίδης, ανέπτυξε  την δυσκολία και τους λόγους που απειλούν την  γλωσσική κληρονομιά στα : «Ποντιακά Ελληνικά». Η κυρία Ευτυχία (Εφη)  Όλοφσον Σαβιολάκη πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμβούργου και Περιχώρων και πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπη μάγεψε με τις Κρητικές Μαντινάδες. Την εκδήλωση έκλεισε ο οικοδεσπότης Prof. Dr. Ulrich Moennig αναπτύσσοντας το  θέμα: «Σπουδές Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου»

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βοστώνη: Η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επιστολική ψήφο

Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Παρέλαση των Ελληνοαμερικανών και παράλληλες εκδηλώσεις

Μπανγκόκ: Δύο Καστοριανοί νοστιμεύουν τους Ταϊλανδούς με το ελληνικό εστιατόριό τους