Νέα Υόρκη: Διάλεξη για τη Διασπορά των Ελλήνων της Μελβούρνης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College της Νέας Υόρκης δοργάνωσε την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024 ακαδημαϊκή διάλεξη στα πλαίσια του Themis C. Brown Memorial Lecture, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Βυζαντινό Κέντρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “Νίκος Ανδριώτης” του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης όπου παρευρέθηκαν πολλοί ομογενείς,  ακαδημαϊκοί καθηγητές αλλά και πολλοί φοιτητές από το Queens College με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Δρ. Γιώργο Αναγνώστου

Στη διάλεξη του ο  Δρ. Γιώργος Αναγνώστου, ο οποίος είναι Καθηγητής και Διευθυντής της Έδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο στο Κολόμπους (Ohio State University), με θέμα “Greek Melbourne” Calling! New Cartographies of Diasporic Belonging» ανέπτυξε μια νέα χαρτογράφηση για το πώς οι Έλληνες της Μελβούρνης τοποθετούν την πολιτιστική τους ταυτότητα σε σχέση με τον πολιτιστικό και πολιτικό ιστό της πόλης καθώς και τον συσχετισμό τους με την Ελλάδα και την Αυστραλία.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα διεξοδική συζήτηση με το κοινό όπου τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα και προβληματισμοί για την ελληνική διασπορά και τις πολλαπλές συνισταμένες της.

ΠΗΓΗ: www.anamniseis.net
          www.anamniseis.net/dialeksi-gia-tin-diaspora-sto-vizantiko-kentro/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βοστώνη: Η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επιστολική ψήφο

Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Παρέλαση των Ελληνοαμερικανών και παράλληλες εκδηλώσεις

Μπανγκόκ: Δύο Καστοριανοί νοστιμεύουν τους Ταϊλανδούς με το ελληνικό εστιατόριό τους