Ελληνική Κοινότητα Στουτγάρδης: Συνάντηση με τη Γενική Πρόξενο Στουτγάρδης, Μαρία Κεχρή

Στουτγάρδη (ΓΕΡΜΑΝΙΑ): Η δραστήρια Ελληνική Κοινότητα της Στουτγάρδης πραγματοποίησε πρόσφατα συνάντηση με τη  Γενική Πρόξενο Στουτγάρδης, κα Μαρία Κεχρή και στη διάρκειά της είχε την ευκαιρία να την ενημερώσει για τις δράσεις που πραγματοποιεί με επίκεντρο το ζήτημα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, για τα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει (έλλειψη εξειδικευμένου χώρου) καθώς και για τους προβληματισμούς που έχει σχετικά με τον τρόπο διοργάνωσης της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, τι δυσκολίες εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού για τις ευρωεκλογές του Ιούνη του 2024 όπως και τους προβληματισμούς της για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας καθώς και για άλλα ζητήματα. Σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης για τη συνάντηση αυτή αναφέρονται τα εξής:  

«Το απόγευμα της 5ης Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης με την Γενική Πρόξενο Στουτγάρδης, Κα Μαρία Κεχρή, την οποία και ευχαριστούμε.

Στη συνάντηση παραθέσαμε τους στόχους και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε ώστε να μαζικοποιηθεί η ΕΚΣ, αλλά και να αποκτήσουν περιεχόμενο οι δραστηριότητές της. Επιπρόσθετα, καταθέσαμε τις δυσκολίες που προκαλεί η έλλειψη εξειδικευμένου χώρου στο να μπορέσουμε να αναπτύξουμε πιο ευέλικτα τη δραστηριότητά μας.

Από τη μεριά μας, τονίσαμε οτι το ζήτημα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης βρίσκεται στο επίκεντρο του προσανατολισμού μας. Μεταφέραμε δυσκολίες που έχουν οι οικογένειες, αλλά και τα παιδιά, ώστε να παρακολουθούν τα μαθήματα, ακόμα και ταξιδεύοντας καθημερινά από άλλες πόλεις, όπως και την έλλειψη διδακτικού προσωπικού που καλύπτεται διαδικτυακά από το Μόναχο.

Επιπλέον, συζητήσαμε σχετικά με τη δυνατότητα εγγραφής των συμπολιτών μας στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού για τις ευρωεκλογές του Ιούνη του 2024. Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είτε δεν έχουν ανανεωμένο Ελληνικό διαβατήριο, είτε ΑΦΜ στην Ελλάδα, κάτι το οποίο εμποδίζει την εγγραφή τους στους καταλόγους. Η Κα Κεχρή μας ενημέρωσε πως είναι στην διάθεση μας να βοηθήσει -στο βαθμό που υπάρχει κάτι που να περνάει από το χέρι της- οπότε και θα είμαστε σε επαφή το επόμενο διάστημα. 

Τέλος, θέσαμε στην Κα Πρόξενο τον προβληματισμό μας αλλά και άλλων μελών της ΕΚΣ σε σχέση με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού, αλλά και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών με επιστολική ψήφο, που ήρθε στην επιφάνεια μετά από τη λήψη του σχετικού email της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μ. Ασημακοπούλου.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βοστώνη: Η Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την επιστολική ψήφο

Νέα Υόρκη: Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Παρέλαση των Ελληνοαμερικανών και παράλληλες εκδηλώσεις

Μπανγκόκ: Δύο Καστοριανοί νοστιμεύουν τους Ταϊλανδούς με το ελληνικό εστιατόριό τους